Kom enkelt og raskt i gang med klatreglede!

Topptaukurs

På Sarpsborg klatresenter gjennomføres det topptaukurs. Kurset er veldig enkelt å gjennomføre og det gjør at du kan klatre og sikre selvstendig på klatresenteret etter godkjent prøve. Kurset tar ca 2 timer, så er du i gang. Du trenger ingen forkunnskaper.

Ledsikringskurs

På Sarpsborg klatresenter gjennomføres det Ledsikringskurs hver måned for de med topptaukort. Kurset varer i 5-6 timer og gir deg muligheten til å gå opp til Brattkortprøven.

Hva er sikringskursene?

Sikringskursene gjør deg sikket til å kunne sikre på sportsklatring eller veggklatring. Kursene er sikkerhets krav fra NKF for å kunne bedrive selvstendig klatring på innendørs anlegg.

Topptaukurset
Med topptaukurset lærer du å sikre på ferdig riggende klatretau som allerede henger oppe i veggen. Her lærer man 8-tallsknute, hvordan utstyret fungerer, sikker sikringsteknikk og grunnleggende teknikker for sikker utøvelse av klatreaktivitet på topptau. Du vil også få en sertifisering som tillater deg å klatre/sikre selvstending på alle nasjonale klatresentere etter godkjent topptauprøve.

Ledsikringskurset
Forutsetter at du har topptaukurset og har sikret aktivt i hvertfall 2 uker på topptau. Dette er et vesentlig mer avansert kurs når det kommer til risikovurdering og sikringsarbeidet. Her skal man lære å sikre klatrer i sportsklatring, hvor klatrer har tauet på bakken og må soloklatre opp veggene og klippe sikringen inn i ankerpunkter oppover veggen, samt feste topptau på sikker måte. Som sikrer er det du som har ansvaret for at dette foregår på rett og forsvarlig metode. 

Informasjon

Sosiale medier